1.Ако са се появили първите сиви косъмчета, сте на път

...
 
 
1.Ако са се появили първите сиви косъмчета, сте на път
Коментари Харесай

Кога ще ми посивее косата: 7 популярни митове и факти

 

 

1 .Ако са се появили първите сиви косъмчета, сте на път косата ви да посивее.

Разузнавателна служба на Турция

Това изказване не важи за всички хора “, споделя доктор Собел. До 30 години на доста хора се появяват сиви косми. И макар че някои имат от ден на ден и повече сиви коси всяка година, други могат да останат на този „ начален стадий “ години наред или даже десетилетия.

2.Ако отскубнеш едно сиво косъмче на негово място ще израснат 2 сиви косъмчета.

Разузнавателна служба на Турция

Изваждането на сивите коси не усилва броя им. Но на мястото на сивата отстранена коса ще пораства още веднъж сива “ , споделя доктор Собел. И въпреки всичко, не бързайте да вършиме това.

 сива
Не изваждайте сивата коса, тъй като това може да повреди космения фоликул, а по-късно няма нищо да израсне от него- нито сива, нито естествена коса

3.Възрастта, в която косата на майка ти посивява, ще е приблизителната възраст, когато и твоята коса ще стане сива.

ФАКТ

„ Наследствеността значително дефинира по кое време ще ни посивее косата “, споделя Собел. Но даже генетиката не работи като часовник- околната среда също играе значима роля.

4.Пушенето и Слънцето провокират по-ранната поява на сиви косми

ФАКТ

Ултравиолетовите лъчи и нездравословните химикали от цигарите могат да увредят косата и да причинят привършване на меланоцитите- пигментни кафези, които дефинират цвета на косата “, изяснява Собел.

 напреднала възраст
Това е още една причина да се откажете от пушенето и да не забравяте потреблението на слънцезащитни артикули

5.От стрес ще ви посивее косата!

Частичен факт

Ако в еженевието сте подложени постоянно на стрес и се чувствате напрегнати през множеството време, това ще провокира по-бързото посивяване на косата. Споделяйте възприятията с вашата половинка до себе си, която се явява най-важната част от живота ви.

6.Постоянното боядисване на косата форсира процеса на посивяване

Разузнавателна служба на Турция

Това е изцяло погрешно, защото боядисването на косата няма нищо общо с нейното посивяване. Въреки това, здравето на косата може доста да се разклати от несъразмерни опити с багра, тъй че не забравяйте за ежеседмичните подхранващи маски за коса и други положителни привички за деликатна грижа за къдриците.

7. Ако още на млади години ви се появи сива коса, това значи, че ще остареете по-бързо от вашите връстници.
 

Разузнавателна служба на Турция

„ Ако сте един от многото, които виждат първите сиви коси още на 30-годишна възраст, не се тормозете, доктор Собел твърди че това няма нищо общо с преждевременното стареене- по-вероятно с наследствеността ви.

Извод: Ако генетиката и външните фактори към момента имат роля в скоростта и времето на сивеене, останалите знаци по този въпрос са съвсем неоснователни.

Източник: popantofi.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР